fbpx
Volg onze socials

Wedstrijdverslagen

Tweemaal homecourt advantage weggegeven in de West

Homecourt advantage is heel erg fijn, maar vannacht werd hij maar liefst twee keer verspilt in de eerste wedstrijd…

Credits: All-Pro Reels via Flickr

Het is een behoorlijk voordeel als je het goed doet in de regular season. Als je namelijk in de playoffs een tegenstander tegenkomt met een minder goed record dan jij, heb je homecourt advantage. Dit houdt in dat je de eerste twee wedstrijden thuis mag spelen. Voor meer informatie lees vooral dit artikel nog eens door: Hoe werken de NBA playoffs? Als je de eerste wedstrijd thuis verliest, ben je je ‘homecourt advantage’ wel weer kwijt. Dit gebeurde in 2 van de 3 wedstrijden in het westen vannacht. Hier vatten we alle 3 de wedstrijden voor je samen:

Denver Nuggets (1) 109 – 80 (8) Minnesota Timberwolves

Dit is de enige wedstrijd in het westen waar het team die het best presteerde in de regular season ook daadwerkelijk won. In het eerste kwart ging deze wedstrijd nog behoorlijk gelijk op, maar vanaf het tweede kwart begonnen de Nuggets uit te lopen. Uiteraard geleid door superster en de MVP van vorig jaar Nikola Jokic. Hij bevond zich steeds in de paint, en wist hier te scoren. De Timberwolves probeerden hem te stoppen met hun lange schotblokker Rudy Gobert, maar dat lukte niet zoals ze wilden. Zo gingen de Nuggets de rust in met een voorsprong van 55-44. In de tweede helft liepen de Nuggets alleen maar verder uit en eindigde de wedstrijd in een ‘blow out win’ (winstpartij met een groot verschil in punten): 109-80.

Memphis Grizzlies (2) 112 – 128 (7) Los Angeles Lakers

Het jonge talentvolle team van de Grizzlies nam het vannacht in eigen huis op tegen de ervaren Lakers. De Lakers wisten ondanks hun mindere prestaties in de regular season de wedstrijd gelijk naar hun hand te zetten. Zo kwamen ze in het eerste kwart al op een voorsprong van 10 punten. In het tweede kwart namen de Grizzlies echter weer het roer in handen, zo wonnen ze dit kwart 38-27 van de Lakers om de wedstrijd weer spannend te maken. Aan het eind van het tweede kwart raakte Anthony Davis geblesseerd aan de arm bij een rebound en zei dat hij zijn arm niet meer kon bewegen. Uiteindelijk kon hij gelukkig voor de Lakers wel terugkeren in de tweede helft. Aan het eind van het derde kwart wisten de Lakers wel wéér uit te lopen op de Grizzlies door een paar mooie driepunters. Rui Hachimura had een hele goede wedstrijd vanaf de bank en scoorde maar liefst 20 van zijn 29 punten in de tweede helft. Uiteindelijk konden de Lakers in het vierde de wedstrijd naar zich toetrekken met behulp van Austin Reaves. Negatief nieuws voor de Grizzlies: Ja Morant viel op zijn pols in het vierde kwart en kwam niet meer terug. Hij heeft niks gebroken, maar game 2 zou wel in gevaar zijn.

Phoenix Suns (4) 110 – 115 (5) Los Angeles Clippers

Een wedstrijd met een hele hoop sterren. Zo zien we aan de kant van de Clippers Russell Westbrook en Kawhi Leonard. En aan de kant van de Suns Kevin Durant, Chris Paul en Devin Booker. Alles wijst op een spannende wedstrijd. De Suns hebben nog geen wedstrijd verloren als Kevin Durant op het veld staat, maar dit zal de eerste worden. De Clippers slaan in het eerste kwart gelijk een gat van 12 punten (18-30). Waar Durant niet wist te scoren in het eerste kwart, lukte dat heel goed in het tweede kwart. Hij scoorde in het tweede kwart namelijk 17 punten. Hierdoor konden de Suns het gat weer iets in dichten voor de rust. Dit momentum bouwden ze door in het derde kwart waardoor ze op een voorsprong van 8 punten kwamen. In het vierde kwart wisten de Clippers uiteindelijk alsnog de partij naar zich toe te trekken. Dit dankzij een fantastische wedstrijd van Kawhi Leonard, die eindigde met 38 punten. Russell Westbrook zat minder in de wedstrijd en schoot slechts 3/19 pogingen raak. Wel was hij aan het eind van de wedstrijd beslissend met een blok. Zo eindigde de wedstrijd 110-115 voor de Clippers.