Wedstrijdverslagen

Prestatie voor in de recordboeken van Butler

Jimmy Butler doet zich in de playoffs nog wel eens voor als Michael Jordan. Vannacht deed hij dit weer tegen de grote favoriet de Bucks. Lees hier meer:

Credits: Erik Drost via Flickr

Voorafgaand aan game 4 van de series tussen de Bucks en de Heat was de aandacht vooral gericht op Giannis Antetokounmpo. Hij speelde in de eerste wedstrijd maar 11 minuten voordat hij geblesseerd raakte en miste hierdoor ook game 2 en 3. Vannacht was hij dan eindelijk weer terug, en de fans van de Bucks zouden gehoopt hebben dat hij wat aan de 2-1 achterstand tegen de Heat zou kunnen doen. Echter ging na de wedstrijd de aandacht niet zozeer uit naar hem, maar naar Jimmy Butler.

Jimmy Butler wist het vannacht voor elkaar te krijgen om één van de beste playoff-wedstrijden ooit neer te zetten. Dit deed hij ook nog eens in een belangrijke wedstrijd waarin de Heat een 3-1 voorsprong konden pakken tegen de grote favoriet, de Bucks. De wedstrijd in Miami begon echter goed voor de Bucks, ze namen vroeg de leiding en Giannis liet zien hoe dominant hij ook alweer was. Toch konden de Heat nog redelijk bij blijven en dit was vooral te danken aan Butler. Hij scoorde in het eerste kwart maar liefst 22 punten en raakte 9 van zijn 10 pogingen. Hij voorkwam hiermee dat de Heat vroeg tegen een enorme achterstand zouden aankijken. Uiteindelijk gingen de Bucks toch de rust in met een voorsprong van 7 punten.

In de tweede helft bleven de Bucks doordraven en waren eigenlijk tot het 4e kwart beduidend het beste team. Brook Lopez, de 35-jarige center van de Bucks, beleefde ook een fantastische wedstrijd. Hij scoorde 36 punten in 38 minuten. Een knappe prestatie, als je bedenkt dat hij dit seizoen gemiddeld maar 15 punten per wedstrijd scoort. Mede dankzij hem wisten de Bucks het vierde kwart in te gaan met een voorsprong van 11 punten. Maar dan, met nog 7 minuten op de klok, gaat de knop om bij Miami, en dan vooral bij Butler. Ze gaan op een 13-0 run (Miami scoort 13 punten in de tijd dat de Bucks er 0 scoren) en weten zo terug te komen. Met een dunk weet Butler de score naar 102-101 te brengen. Opvallend: dit was slechts de eerste voorsprong van de avond voor de Heat.

In de laatste 3 minuten was Butler helemaal niet meer te stoppen. Alles wat hij deed veranderde in goud (en dus in punten) en zo wisten de Heat de wedstrijd naar zich toe te trekken. De Heat winnen uiteindelijk met 119-114 van de Bucks. De Miami Heat verrassen met hun 3-1 voorsprong de hele wereld, aangezien ze 2 weken terug nog in de play-in zaten. Nu zijn ze één wedstrijd verwijderd van het uitschakelen van één van de grootste favorieten voor het kampioenschap, de Bucks.

Jimmy Butler scoort uiteindelijk 56 punten met 19/28 van het veld. Hij zet hiermee een franchise playoff record neer (meeste punten ooit door 1 speler van de Miami Heat in de playoff). Jimmy Butler zelf bleef erg bescheiden onder zijn prestatie: “Sommige van mijn slechte schotkeuzes gingen er in, dat helpt. 56 punten ziet er heel leuk uit, maar daarvoor moet ik wel het vertrouwen krijgen van mijn medespelers die mij elke keer de bal geven.” Toen de interviewer vroeg of ‘playoff Jimmy’ een andere versie is van zichzelf zei hij het volgende: “Nee haha, die bestaat niet. Ik ben gewoon lekker aan het hoopen (basketballen).”

De Bucks staan nu 3-1 achter en verkeren zich in zwaar weer. Weet Giannis zijn team op zijn rug te nemen en het roer nog te keren?