fbpx
Volg onze socials

Wedstrijdverslagen

Nuggets zetten eerste stap richting het kampioenschap

Deze finales gaan duidelijk maken of de Nuggets hun eerste kampioenschap in de NBA historie winnen of dat de Heat en Jimmy Butler als eerste nummer 8 seed de NBA finals winnen.
Credits: Erik Drost via Flickr

Vannacht zijn de finales van de NBA playoffs tussen de Miami Heat en de Denver Nuggets begonnen. Deze finales gaan duidelijk maken of de Nuggets hun eerste kampioenschap in de NBA historie winnen of dat de Heat en Jimmy Butler als eerste nummer 8 seed de NBA finals winnen. Er gaat dus ongeacht de winnaar geschiedenis geschreven worden. In deze wedstrijd trokken de Nuggets in ieder geval aan het langste eind.

De Nuggets schoten uit de startblokken door middel van hun handelsmerk: gepolijst aanvallend basketbal. Niet Jokic of Murray, maar Aaron Gordon zette de punten op het scorebord. Hij eindigde het eerste kwart met 12 punten. Als Jokic niet scoort, is hij wel op een andere manier betrokken bij het spel. De aanvalsleider van de Nuggets behaalde al 6 assist in het eerste kwart en zette daar de stap richting zijn eerste triple-double in de finale. 29-20 is de stand na het eerste kwart en de Heat moeten waken voor een blowout.

Hetzelfde verhaal speelt zich af in het tweede kwart. Gevaarlijk dubbelspel tussen Murray en Jokic splijt regelmatig de verdediging van de Heat. De grit and grind van de Miami Heat kan niet op tegen het fijne uitgedachte aanvalsspel van de twee sterren van de Heat. Aan de andere kant is het Bam Adebayo die de uitploeg in de wedstrijd houdt. De Nuggets hebben moeite met zijn lengte, waardoor hij 8 uit 13 van zijn schoten kan raken in de eerste helft. De teams gaan met een verschil van 17 punten de rust in.

Ook met zo’n achterstand kun je de Heat niet afschrijven. Ze hebben al vaker bewezen in staat te zijn tegen alle verwachtingen in wedstrijden te winnen. Toch lukte het niet in deze wedstrijd. Elke keer als de Heat dichterbij de Nuggets kwamen, maakten de Nuggets belangrijke plays om hun voorsprong in tact te houden. De wedstrijd eindigt 104-93 in het voordeel van de Denver Nuggets en Jimmy Butler eindigt met een voor zijn doen magere 13 punten. Jokic behaalt in zijn eerste finalewedstrijd 27 punten en een triple-double.

Na de wedstrijd ware de analisten het eens over het feit dat de wedstrijd in het eerste kwart al beslist van. Shaquille O’Neal zei het volgende: ”Ze begonnen met geweldige energie. En de Joker, wat kun je over hem zeggen? We waren hier heel erg onder de indruk van hem. Passen, scoren, leiderschap: hij is de definitie van het spel naar je toe laten komen.” Nikola Jokic en de Nuggets zijn dus niet onder de druk bezweken en de Heat zullen het uit een ander vaatje moeten tappen, willen ze nog kans maken in deze finales.