fbpx
Volg onze socials

Wedstrijdverslagen

Nuggets 1 winst van titel verwijderd na bizarre wedstrijd

Na de winst van de Nuggets nemen ze een 3-1 voorsprong in de Finals. Slechts 1 team wist ooit terug te komen van 3-1 in de Finals. Gaat het nog lukken voor Jimmy Butler?

nuggets
Credits: David Herrera via Flickr

Waar de Heat iedereen nog aan het denken zette door game 2 te stelen in Denver, hebben de Nuggets daarna de Heat weer op hun plek gezet. Na het winnen in game 3 in Miami waren ook nu in game 4 de Nuggets te sterk voor de Heat. Hiermee zijn de Nuggets 1 winstpartij verwijderd van hun eerste kampioenschap in de geschiedenis van hun franchise. Deze wedstrijd had wel wat opvallende kenmerken…

De wedstrijd

De wedstrijd begon wat stroef waar beide teams moeite hadden om te scoren. In het eerste kwart zou dit ook niet meer veranderen. De Heat nam met 1 punt voorsprong aan het eind van het eerste kwart: 21-20. Wel was het nog even schrikken voor de Nuggets. Hun superster Jokic kwam ongemakkelijk neer na 6 minuten en ging door zijn enkel. Hierna verliet hij het veld, maar kwam gelukkig in het tweede kwart weer terug.

In het tweede kwart wisten de Nuggets iet uit te lopen. Zo stonden ze met nog 1:26 in de eerste helft 45-54 voor. Echter ging Bam Adebayo niet laten gebeuren. Hij wist met een aantal belangrijke punten de score de rust in te trekken met 55-51. Hij scoorde 12 punten in de eerste helft. In het derde kwart wisten de Nuggets weer uit te lopen en wonnen dit kwart met 31 tegen 22. Hierdoor gingen ze het laatste kwart in met een voorsprong van 86-73. Hier had Aaron Gordon een groot aandeel in, die uiteindelijk deze wedstrijd 27 punten scoorde (73,3%).

In het laatste kwart leken de Heat het echter nog even spannend te maken door dat Adebayo om slimme wijzen Jokic zijn 5e fout aan naaide waardoor hij er even uit gehaald werd. Zo kwamen de Heat nog binnen 5 punten. Dit konden ze alleen niet vasthouden en de Nuggets namen weer controle over de wedstrijd. Uiteindelijk winnen ze de wedstrijd met 95-108. Zo wonnen de Nuggets behoorlijk overtuigend deze wedstrijd en zaten ze vanaf het tweede kwart in de ‘drivers seat’.

Opvallende gebeurtenissen

Opvallend: deze wedstrijd gebeurde er nog een aantal opvallende dingen. Adebayo brak de ring na een gemiste dunk waardoor het spel lang stil lag. Er werd tijdens de wedstrijd een vrouw in het publiek afgevoerd op een brandcard. En Conor McGregor, UFC ster, gaf de mascotte van de Heat er van langs in de half time show.

De Nuggets wisten deze wedstrijd uiteindelijk redelijk eenvoudig te winnen en lijken met een 3-1 voorsprong de NBA Champions van dit jaar te worden. Een team dat met 3-1 voor staat in de Finals won 35 van de 36 keer ook de NBA. Alleen de Cavaliers wisten deze stunt te maken door terug te komen van 3-1 tegen de Warriors in 2016. Kunnen de Heat met Jimmy Butler dit ook waar maken? Of pakken de Nuggets hun alle eerste ring in hun geschiedenis?