Volg onze socials

Wedstrijdverslagen

Miami trekt zich niks aan van de media en blijft maar winnen.

Credits: Andy Miah via Flickr

Gisteren speelde de Boston Celtics en Miami Heat hun eerste wedstrijd. De winnaar van de series zal doorgaan naar de finale en daar de Lakers of Nuggets tegenkomen. In 2020, oftewel de bubbel playoffs, stonden de vier zelfde teams tegenover elkaar. Uiteindelijk waren de Heat te sterk voor de Celtics en ging Miami door naar de finale, waar ze de Los Angeles Lakers tegenkwamen. Toch is er in de afgelopen twee jaar veel veranderd en zijn de Celtics nu de grote favoriet om de series te winnen. Ook op onze Instagramstories was meer dan 70% van de stemmers er van overtuigd dat de Celtics uiteindelijk de finale zouden halen. Maar zoals we eerder tegen de Bucks al hebben gezien trekt Miami zich niks aan van wat de media verwacht en focussen ze zich alleen op winnen.

De Celtics begonnen met het thuisvoordeel in Game 1 van de Eastern Conference Finals. Jimmy Butler deed wat er van hem verwacht werd en speelde opnieuw een uitstekende playoff-wedstrijd. Hij behaalde 35 punten, waarmee hij zijn team naar de overwinning van 123-116 leidde.

De Celtics kwamen uit een zeven wedstrijden durende serie tegen de Philadelphia 76ers, waarin ze de opener verloren en slechts twee wedstrijden wonnen in hun eigen stadion. Het viel veel fans op dat de Celtics nog erg wisselvallig spelen. Ze gingen van een niet te stoppen team, naar een matig resultaat en omgekeerd. Zeker na de wedstrijden tegen Philadelphia viel dit op en daarom zullen ze deze wedstrijd in gegaan zijn met de gedachte om deze matige resultaten niet tegen Miami neer te zetten.

Jimmy Butler had daar echter iets over te zeggen en begon snel met het scoren van dubbele cijfers in het eerste kwart. Beide teams wisselden elkaar af in de eerste 12 minuten. Er waren zes gelijke standen en de voorsprong veranderde 13 keer voordat de Celtics een voorsprong van tien punten namen in het tweede kwart.

Jayson Tatum leidde de Celtics in de eerste twee kwarten, terwijl de Celtics veel makkelijke kansen kregen rondom de Basket. De score was gelijk op 47-47 voordat Boston een reeks van 10-0 maakte om een voorsprong van tien punten te nemen, en het leek erop dat ze de controle over de wedstrijd gingen overnemen in het derde kwart.

Butler en Max Strus brachten de Garden tot zwijgen en keerden een achterstand van negen punten bij rust om met een kwart van 46 punten, waarin Strus 13 punten en drie driepunters had. In de eerste helft was Miami erg zwak rondom de basket en liet hier 40 punten en verloren de bal maar liefst 11 keer. In de tweede helft wisten ze dit probleem grotendeels op te lossen. Miami speelde strakker aan beide kanten van het veld en gingen met een voorsprong van 12 punten het laatste kwart in.

De Celtics probeerden zonder veel hulp van hun superster Jayson Tatum terug te komen tegen de Heat. Tatum nam slechts vier schoten in de tweede helft. Terwijl Tatum verdween, nam Jimmy Butler de leiding en leidde hij de Heat naar de overwinning. Hij eindigde de wedstrijd met 35 punten, 5 rebounds, 7 assists en 6 steals, en maakte een driepunter om de wedstrijd laat in het vierde kwart te beslissen en de overwinning in Game 1 veilig te stellen. Mocht Miami dit jaar de playoffs winnen, zal de prestatie van Jimmy Butler als een van de beste individuele optredens ooit in de boeken gaan.

De Celtics zullen proberen de serie gelijk te trekken in Game 2 in Boston, terwijl de Heat hun voorsprong willen verdubbelen voordat ze terugkeren naar Miami. Jayson Tatum zal zich ook weer moeten herpakken na zijn dramatische optreden van gister. Game 2 begint op vrijdag om 20:30 uur ET in TD Garden.