Nieuws

LeBron met Lakers naar de playoffs!

Onder leiding van LeBron James zullen de Lakers de 7th seed in nemen. Dit deden ze tegen de Timberwolves, maar dit ging nog niet gemakkelijk.

Credits: Erik Drost via Flickr

We zijn begonnen! De play-ins zijn vannacht van start gegaan en daarmee is de ‘post-season’ afgetrapt. Vannacht speelde de Los Angeles Lakers tegen de Minnesota Timberwolves in een duel voor de 7e plek in het westen. Ondertussen speelde aan de andere kant van het land de Miami Heat tegen de Atlanta Hawks voor de 7e plek in het oosten. Hierover meer in het artikel later vanavond.

De Lakers behaalde in de ‘regular season’ één winstpartij meer dan de Wolves. Dit was echter niet de reden dat de Lakers als favoriet de wedstrijd in gingen. Veel fans en analisten denken dat ondanks het niet fantastische record van de Lakers, ze alsnog hoge ogen kunnen gooien in de playoffs. Maar dan moesten ze nog wel ‘even winnen’ van de Wolves. Twee weken geleden schreven we al een artikel over de Wolves. Hier schreven we al dat de Wolves een gevaarlijk team zijn sinds ze aantal dingen hebben omgedraaid.

De Wolves miste vannacht wel twee sterkhouders. Rudy Gobert en Jaden McDaniels speelden niet na incidenten in de wedstrijd tegen de New Orleans Pelicans. Rudy Gobert had in een timeout in de wedstrijd ruzie gekregen met teamgenoot Kyle Anderson. Hier sloeg Gobert Kyle Anderson met de vuist. Hierdoor is Rudy Gobert geschorst voor de wedstrijd. Ook McDaniels speelt niet vanwege een incident: bij het binnengaan van de kleedkamer in de rust sloeg hij uit frustratie tegen de muur. Hierbij brak hij zijn hand en het is nog niet duidelijk wanneer hij terug kan keren.

Geen prettige aanloop naar deze wedstrijd dus voor de Wolves. Toch leken ze daar geen last van te hebben bij de start van de wedstrijd. De Wolves begonnen dominant en eindigden het eerste kwart met een 22-28 voorsprong. In het tweede kwart bleven de Wolves de voorsprong uitbreiden, tot de knop omging bij de Lakers. Na een 14-2 run (Lakers scoorden 14 punten in de tijd dat Wolves er 2 scoorden) komen de Lakers weer op gelijke hoogte. LeBron scoorde hier de meeste punten en nam de Lakers aan de hand. Nadat de Lakers net terug kwamen lieten ze het weer lopen waardoor de Wolves de rust in gingen met een voorsprong van 11 punten: 49-60. Uiteindelijk wisten de Wolves de voorsprong in het derde kwart uit te breiden naar 15 punten.

In het vierde kwart echter lukte er helemaal niks meer voor de Wolves. Vooral aanvallend wisten ze niet veel meer te forceren waardoor de Lakers wéér terug wisten te komen. De laatste spannende seconden van de wedstrijd zagen er als volgt uit:

Met nog 9 seconden te spelen hebben de Lakers de bal met een score van 95-95. LeBron weet naar binnen te dribbelen, de aandacht te trekken en de bal naar de hoek te passen waar Dennis Schröder helemaal vrij staat voor de driepunter: BENG! De Lakers staan met 1.4 seconden te gaan 3 punten voor, dit kan niet meer fout gaan, toch? De Wolves spelen de bal uit naar de hoek waar Mike Conley (die een fantastische wedstrijd speelde) behoorlijk vrij staat. Hij legt aan en mist. Toch is het niet klaar, Anthony Davis maakt een fout in zijn uiterste poging de bal te verdedigen. Hierdoor mag Mike Conley 3 keer aanleggen vanaf de vrije worp lijn.

IJskoud schiet hij alle drie de vrije worpballen raak en dat betekent: OVERTIME. Nog 5 minuten mogen de giganten het met elkaar uitvechten. Helaas is het op bij de Wolves en wordt het hem niet niet meer in overtime. Zo winnen de Lakers deze moeizame pot op een spectaculaire manier en zien we LeBron James nogmaals in de NBA-playoffs. De Wolves hebben ook nog een kans op de 8e plek in de playoffs. Hiervoor zullen ze het moeten gaan uitvechten tegen de winnaar van OKC-Pelicans. Hoe ver denk jij dat de Wolves en de Lakers het gaan schoppen?