Volg onze socials
diar en demar derozan

Wedstrijdverslagen

Hulp uit onverwachte hoek bij winst van de Bulls

De Bulls wonnen dit seizoen nog geen wedstrijd van de Raptors. Nu het belangrijk is lukt het wel, en daarvoor krijgen ze hulp uit een onverwachte hoek.

Credits: Marca.com

Winnen van de Toronto Raptors, dat deden de Bulls nog niet dit seizoen. Zowel in Chicago als in Toronto gingen de Raptors er met de winst vandoor. De winnaar van deze wedstrijd zal het opnemen tegen de Heat, die gister verloren tegen de Atlanta Hawks. Deze wedstrijd zal dan gaan om het laatste te vergeven playoff plekje in de East. De 8th seed.

Een van de spelers om op te letten bij de Bulls is Demar DeRozan. DeRozan speelde vorig jaar nog voor de Raptors, waar hij nu met de Bulls zou proberen voor het eerst te winnen van de Raptors dit seizoen. De andere speler om in de gaten te houden is tweemaal dunkcontest-winnaar: Zach Lavine. Met zijn atletische bouw en zuivere schot maakt hij met menig verdediging moeilijk.

De wedstrijd begon scherp. Geen enkel team gaf elkaar een grote voorsprong en de snelheid van het spel zat er flink in. Pascal Siakam nam de Raptors op sleeptouw in de eerste helft, waar hij maar liefst 20 punten scoorde. Hij kon overal op het veld zijn schot creëren: vanaf de driepuntlijn, in de midrange, in de post en naar binnen voor de dunk. In de laatste seconde van de eerste helft raakte Fred VanVleet nog een buzzer beater van de middenlijn. Zo wisten de Raptors aan het einde van de eerste helft toch nog een voorsprong op te bouwen van 11 punten.

In het derde kwart breidde Toronto deze voorsprong uit naar 19 punten. Maar toen klikte er iets bij de Bulls, en dan voornamelijk bij Zach Lavine. Waar hij in de eerste helft slechts 9 punten scoorde, wistvhij in alleen het derde kwart wel 17 punten te scoren. Zo kwamen de Bulls weer binnen 10 punten en wisten er weer een wedstrijd van te maken. Nadat de Bulls in het 4e kwart doorgingen, kwamen ze met nog 5 minuten te spelen op een gelijke stand van 93-93. De wedstrijd bleef dan erg spannend tot het einde.

Met nog 12 seconde te gaan stond het 104-107 in het voordeel van de Bulls. Tot Siakam voor het schot ging vanaf de driepuntlijn en een fout meekreeg. Of hij verdiende om naar de lijn te gaan houden we in het midden, maar hij mocht in ieder geval 3 keer schieten vanaf de vrije worp lijn. Hij raakte de eerste, maar de twee daarop volgend miste hij. De Bulls pakten de rebound en de wedstrijd was daarmee gespeeld. Iets wat best kan gebeuren, toch? Toch is er iets vreemds deze wedstrijd, de Raptors schoten maar 50% van hun vrije worpen raak deze wedstrijd (18/36). Maar hoe kan dat?

De grote reden hier voor is er één uit onverwachte hoek, namelijk de dochter van DeMar DeRozan: Diar DeRozan. Zij schreeuwde namelijk bij elke vrije worp die de Raptors namen, haar longen uit haar lijf. Dit om de Raptors af te leidden. En dit lukte dus behoorlijk goed. Toen DeRozan hier wat over gevraagd werd zei hij het volgende: “Ze vroeg gister of ze vrij mocht van school om naar de wedstrijd te komen. We woonden natuurlijk een lange tijd in Toronto, dus ze wilde graag mee daarheen. Ik wilde eigenlijk nee zeggen, want ze moest eigenlijk gewoon naar school, maar ze bleef aandringen. Uiteindelijk zei ik dat het goed was en ik ben blij dat ik dat heb gezegd!” Daarna grapte hij verder: “Ik ben haar wat geld tegoed, haha” Toen de interviewer vroeg of ze de volgende wedstrijd weer mocht komen was DeRozan duidelijk: “Haha, nee ze moet nu echt weer naar school”.

Met hulp van de dochter van DeRozan en de fantastische wedstrijd van Zach Lavine (die eindigde met 39 punten) weten de Bulls dan eindelijk de winst te pakken tegen Toronto. Hiermee zijn de Raptors klaar voor dit seizoen. De Bulls zullen zich klaar maken voor de wedstrijd tegen de Heat. Zie hier onder een compilatie van alle vrije worpen van de Raptors: