Grizzlies bijten van zich af tegen de King

In een bizarre nacht weten de Grizzlies game 6 te forceren en de Knicks af te rekenen met de Cavaliers.

ja morant
Credits: Erik Drost via Flickr

Vannacht speelde er 8 teams waarvan er 3 teams de eerste ronde al konden beslissen. Een nacht vol gekkigheid, favorieten die uitgeschakeld worden en comebacks. We bespreken kort 2 van de 4 wedstrijden.

Cleveland Cavaliers – New York Knicks

Jalen Brunson is bezig aan een fantastisch seizoen, hij scoorde dit seizoen gemiddeld 8 punten meer dan vorig seizoen. In de playoffs weet hij dit niveau tot nu toe meer dan vast te houden en ook vanavond was weer goed. De Knicks begonnen de wedstrijd sterk en namen gelijk de leiding. Ze wisten deze vast te houden tot de rust. Hierin speelde Julius Randle ook een rol, die een betere wedstrijd kende dan zijn vorige, toen wist hij slechts 7 punten te scoren. Hij wist deze wedstrijd 13 punten te scoren in de eerste helft. Maar hier zou het bij blijven. Aan het eind van het tweede kwart komt hij ongemakkelijk neer op zijn enkel en moet hij de wedstrijd verlaten.

In de tweede helft wisten de Cavaliers wel weer in de buurt te komen van de Knicks, maar gelijk werd het niet. Uiteindelijk liep het in het vierde kwart toch weer uit voor de Knicks. Dit was vooral te danken aan Brunson, maar ook aan Mitchell Robinson. De Knicks hadden namelijk een groot reboundend overwicht en hier had hij een groot aandeel in. Zo pakte hij maarliefst 18 rebounds, en 11 hiervan waren aanvallende rebounds. De wedstrijd eindigt uiteindleijk in 106-95.

Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers

Dit was een must-win voor de Grizzlies. Als ze deze wedstrijd zouden verliezen zou het einde playoffs zijn voor ze. Desmond Bane was vandaag weer ongeloofelijk belangrijk voor ze. Hij scoorde voor de tweede wedstrijd op rij meer dan 30 punten en de Lakers hadden geen antwoord op zijn 4 driepunters. De wedstrijd begon erg gelijk, maar nadat de Grizzlies op een 10-0 run gingen begon het te lopen. De Grizzlies gingen uiteindelijk met 14 punten voorsprong het tweede kwart in.

Langzaam aan kwamen de Lakers terug in de wedstrijd, tot ze in het derde kwart weer bijna op gelijke hoogte kwamen. Niet snel daarna begon het weer goed te draaien bij de Grizzlies en gingen ze opnieuw op een run, ditmaal 19-2. Uiteindelijk wisten de Grizzlies de voorsprong gemakkelijk vast te houden in het vierde kwart en wonnen ze met 17 punten verschil. Ja Morant weet nog bijna een triple double te halen met 31 punten 10 rebounds en 7 assists. LeBron James had een mindere wedstrijd en eindigt met 15 punten, en slechts 1 geraakte driepunter van zijn 9 pogingen. De wedstrijd eindigt in 99-116.