Joel Embidd buzzer beater
Jesse D. Garrabrant/NBAE VIA GETTY IMAGES

Nieuws

Embiid neemt de Sixers aan de hand met een winning buzzer beater

De matchup tussen de Philadelphia 76ers en de Portland Trail Blazers bleek een ‘must-watch’ nadat Embiid van de Sixers en Lillard van de Trail Blazers er een show van maakte. De Sixers, behoorlijke de favoriet met een 43-22 record kregen het nog knap lastig tegen Lillard en de Trail Blazers die met een record van 31-35 naar Philly afreisde.

De Portland Trail Blazers beginnen sterk aan het 1e kwart waar ze zelfs uitbouwen tot een voorsprong van 15 punten. Het pittige Portland doet er alles aan om de winst binnen te halen, aangezien voor hun nog steeds een play-in plek te bemachtigen is in de Western Conference. Anfernee Simons laat zich van zijn beste kant zien met 34 punten en 8-driepunters deze wedstrijd. Met iets meer dan 5 minuten op de klok in het 4e en laatste kwart staat Portland nog steeds 13 punten voor. Wat kan er nog mis gaan?

Met Joel Embiid en James Harden op het veld is het nooit afgelopen. Portland weet bijna 5 minuten niet te scoren en laat de Sixers met Embiid en Harden gelijk komen, en zo staat het 114-114 met nog 1:25 minuut te spelen. Met nog 5 seconden op de klok geven de Sixers de bal af aan Embiid en die weet wel wat te doen bij een achterstand van 119-118. Hij dribbelt op Nurkic af, draait, en raakt een enorm moeilijke fadeaway met de hand van Nurkic in zijn gezicht. Nog 1.1 seconde op de klok en de Sixers taan 119-118 voor en geven dit niet meer weg.

Joel Embiid eindigt de wedstrijd met 39 punten, 7 rebounds en 4 assist. Embiid is bezig met een geweldig seizoen en is een kandidaat om MVP te worden dit jaar. Kan hij Jokic afhouden van zijn 3e MVP op een rij? Als hij dit soort enorme prestaties blijft neerzetten zou het zomaar kunnen.