Volg onze socials
Credits: Allpro-reels via Flickr

Wedstrijdverslagen

Een wedstrijd vol verrassingen, Miami Heat wint van de grote favoriet

Veel Nba fans zullen verrast zijn met de resultaten van gisterenavond. We beginnen de playoffs goed met meerdere onverwachte uitslagen, zo wisten beide teams uit Los Angeles gisteren de favoriet te verslaan. Maar misschien de grootste verrassing van de zondagavond, was de uitslag van de Miami Heat tegen de Milwaukee Bucks. De Bucks hebben dit seizoen de meeste reguliere wedstrijden gewonnen en veel Nba-fans verwachten dat de Bucks het ver zullen schoppen. Toch was deze wedstrijd geen rooskleurige start van het naseizoen.

De Heat wisten aan het begin van de wedstrijd al een voorsprong van tien punten te behalen, maar aan het einde van de tweede kwart hadden de Bucks dit al weer bijna recht getrokken. Toch bleken de Bucks niet opgewassen tegen een geweldig spelende Heat, zonder hulp van superstar Giannis Antetokounmpo.

Antetokounmpo vloog naar de basket met 4:13 te gaan in het eerste kwart, toen Kevin Love een overtreding op hem maakte waardoor hij hard op zijn rug landde. De tweevoudig MVP stond langzaam op, bleef in het spel om zijn vrije worpen te nemen en ging ongeveer 2 1/2 minuut later naar de kleedkamer. Hoewel Giannis aan het begin van de tweede kwart weer terugkeerde naar de wedstrijd, ging hij een enkele minuut later weer de kleedkamer in en werd uitgesloten voor de rest van de wedstrijd. Het is te hopen dat Giannis in game twee al weer mee kan doen. Hij is zowel verdedigend als aanvallend cruciaal voor de Bucks en zonder hem zou Miami ze het nog erg lastig kunnen maken.

De andere superster op het veld, Jimmy Butler, maakte gretig gebruik van de situatie en eindigde met 35 punten en 11 assists. De Heat profiteerde van Giannis Antetokounmpo ‘s blessure om de Bucks met 130-117 te verslaan in een Eastern Conference playoff-opener. Butler’s duizelingwekkende prestatie zorgde er voor dat de Heat het gemis van scherpschutter Tyler Herro kon veroorloven. Herro brak zijn rechterhand, toen hij vlak voor rust naar een losse bal dook.

Na de wedstrijd had Heat-coach Erik Spoelstra lovende woorden voor Butler: “Hij is gewoon een briljante concurrent”, “Hij doet het aan beide kanten van het veld. Hij heeft een aangeboren gevoel voor wat nodig is tijdens een wedstrijd. We hadden duidelijk wat aanvallende kracht nodig, iets om ons allemaal tot rust te brengen, vooral toen we erachter kwamen dat Tyler weg was. Jimmy kon op veel verschillende manier helpen”

Het grootste verschil tussen de teams was het percentage vanaf de driepuntlijn. De Bucks die gemiddeld 40 driepunters schieten met een redelijk percentage van 37%, hoorde hiermee een voordeel te hebben. De Heat schieten gemiddeld 36 driepunters met een percentage van 34% en nu ze zonder Herro zaten, zouden de Bucks hier goed gebruik van kunnen maken. Toch bleek het compleet omgekeerd. De Miami Heat schoten 15 van hun 25 pogingen raak en de Bucks 11 van de 45.

Bam Adebayo, die als center van de Heat speelt, scoorde 22 punten en wist maar liefst negen rebounds en zeven assists op het scorebord neer te zetten. Bij de Bucks was Khris Middleton cruciaal met zijn 33 punten en Bobby Portis wist er ook 21 in de hoop te gooien. Uiteindelijk wist Miami hun voorsprong te behouden en gaan ze zelfverzekerd de tweede wedstrijd in. Gaan we in de eerste ronde van de playoffs al een spannende series tussen deze teams krijgen of was dit blessure geluk van de Heat?