Volg onze socials

Wedstrijdverslagen

Driedubbele playoff actie in de East

Credits: Erik Drost via Flickr

Vannacht hebben 6 teams in de eerste ronde van de playoffs van de East gespeeld. In dit artikel vatten we de 3 wedstrijden voor je samen.

Brooklyn Nets – Philadelphia 76ers 101 – 121

De Nets en 76ers trapten de playoffs in de Eastern conference af. De verwachtingen liggen voor de Nets in deze playoffs uiteraard niet heel hooggespannen door alle wijzigingen die het team heeft doorgemaakt. Toch was dat in de eerste helft nog niet heel erg te zien. Vooral Mikal Bridges hield de Nets met 23 punten in de eerste helft nog in de wedstrijd. In de tweede helft ging het voor de Nets bergafwaarts. De grote 3 van de 76ers voerden hun gebruikelijke show op en eindigden alle 3 met meer dan 20 punten. In het vierde kwart hadden de 76ers een voorsprong van 20 punten opgebouwd en was er voor de Nets geen houden meer aan. Coach Vaughn van de Nets zei na de wedstrijd dat de Nets niet genoeg schotpogingen wisten te creëren. Het team schoot een goed percentage van 55.7 procent, maar zal meer pogingen nodig hebben om de 76ers te verslaan deze series.

Atlanta Hawks – Boston Celtics 99 – 112

De Celtics startten met een wat kleinere line-up dan normaal om Trae Young en de Atlanta Hawks bij te houden. Dat bleek succesvol te zijn: Trae Young eindigde 5 uit 18 op zijn schotpogingen en had 5 turnovers. Trae Young is dit seizoen sowieso al niet in de vorm die hij de afgelopen jaren wel heeft kunnen vertonen en dat lijkt hij door te zetten in de playoffs. In Boston is het eigenlijk geen moment spannend geweest. De Celtics wisten bij rust al een voorsprong van 30 punten op te bouwen. Die voorsprong is in de tweede helft wel wat verminderd, maar niet genoeg om de Hawks weer terug in de wedstrijd te krijgen. De nummer 2 uit het oosten blijkt een serieuze titelkandidaat.

New York Knicks – Cleveland Cavaliers 101 – 97

De Knicks begonnen sterk aan de wedstrijd en bouwden al vroeg een voorsprong op. Op dat moment hield Donovan Mitchell de Cavaliers in nog in de wedstrijd. We weten dat ‘Spida’ altijd ijzersterk speelt in de playoffs en deze wedstrijd bewijst hij weer een playoff performer te zijn. Hij eindigde de wedstrijd met 38 punten. De wedstrijd in Cleveland was tot het eind enorm spannend. Met nog maar 2 minuten op de klok scoort Jarret Allen een tip-in en zet de Cavs op voorsprong: 92-93. Nog geen 20 seconden later speelt Josh Hart zijn verdediger Cedi Osman uit en scoort een 3 punter. Balbezit voor de Knicks met nog 12 seconden op de klok en een 2 punten voorsprong. Brunson probeert de wedstrijd in het slot te gooien vanaf 3… maar mist! Gelukkig voor de Knicks weet Randle de aanvallende rebound te pakken om de winst alsnog definitief veilig te stellen. De Knicks winnen game 1. Deze series kan nog wel eens een kraker worden.