fbpx
Volg onze socials

Nieuws

Draymond Green over incident waar hij werd weggestuurd: “Dat was wel leuk”

De Warriors staan 2-0 achter in de playoffs. Draymond Green is een belangrijke speler voor de Warriors, maar ging in de fout afgelopen wedstrijd…

Credits

De Warriors hebben weer niet weten te winnen tegen de Kings en staan momenteel 2-0 achter. Dit is iets wat niet veel mensen voor ogen hadden gehouden. De laatste keer dat de Warriors 2-0 achter stonden in de playoffs was in 2007. Dit was voor de tijd van Stephen Curry in de NBA, die zou pas 2 jaar later aansluiten bij de Golden State Warriors. Naast de verliespartij liepen de Warriors tegen nog een tegenvaller aan: Veteraan Draymond Green werd uit de wedstrijd gestuurd met een ‘Flagrant 2’ (Te vergelijken met een directe rode kaart in het voetbal)

Net als in de eerste wedstrijd van de serie, hadden de Warriors in het begin van Game 2 te maken met veel balverlies. Binnen de eerste vier minuten van de wedstrijd hadden de Warriors vijf turnovers, wat resulteerde in de eerste acht punten voor de Kings. Hierdoor wisten de Kings langzaam aan de voorsprong uit te breiden. In het vierde kwart wisten ze echter weer in de wedstrijd te komen door driepunters van de Splash Brothers (Curry en Thompson). Uiteindelijk waren de Kings scherper aan het einde van de wedstrijden en wisten met 2 driepunters de wedstrijd in het slot te gooien.

Het opvallende incident in de wedstrijd was het volgende: In het vierde kwart met nog 7 minuten te spelen viel Sabonis op de grond bij een rebound. Draymond Green liep langs en werd door Domontas Sabonis pakt zijn been beet op de fastbreak er uit te halen. Hierbij stond Green op Sabonis zijn borst. Nadat de scheidsrechters de beelden opnieuw bekeken beoordeelde ze het als expres en te hard. Hierdoor besloten ze Draymond Green te verwijderen uit de wedstrijd.

Na de wedstrijd verschenen er een hoop verschillende meningen over het incident. Draymond zelf zei er het volgende over: “Ja, wat ik te zeggen heb is dat hij m’n been pakt en dat niet normaal. Het gebeurde ook al in game 1 en die scheidsrechters kijken, maar doen niks.” Toen de interviewer vroeg waarom hij nadat hij weggestuurd ging schreeuwen naar de fans zei hij het volgende: “Dat was wel leuk, er was geen speciale reden voor. Als die fans zo lopen uitdagen, doe ik dat ook, dat vind ik wel leuk. Ik kon er verder niks aan doen, ik ben niet de meest atletische, dus ik kon mijn voet nergens anders plaatsen.”

Wat vonden jullie van de ejection van Green?