Dit is alles wat je vannacht gemist hebt (03-03-2023)

Wij geven jou een samenvatting van alles wat er gebeurd is vannacht. Inclusief het machtsvertoon van het backcourt van de Mavericks

"vitaliivitleo - Depositphotos.com"

Vannacht waren er 4 teams in actie, waar het bij geen enkel potje echt spannend was. Wizards wonnen thuis van de Raptors, de Mavericks wonnen knap van de Sixers na een goede performance van het nieuwe backcourt van de Mavericks, de Spurs wonnen thuis van de Pacers van de Spurs en tenslotte wonnen de Warriors ook thuis van de Clippers. Wij geven voor jou de samenvatting.

De wedstrijd tussen de Wizards en de Raptors is een belangrijke in de East, beide teams proberen namelijk de play-ins te halen dit jaar. De Wizards beginnen erg sterk met een 10-0 voorsprong. De Raptors reageren hier wel snel op en zo staat het even later weer 12-12. Uiteindelijk leidden de Wizards wel de hele game met een paar spectaculaire dunks van Daniel Gafford als highlight. Kuzma is uiteindelijk de man van de wedstrijd met 30 punten op 41.7% van de field en 44.4% vanaf 3.

Dan de game tussen de Mavericks tegen de Sixers. Een wedstrijd waar de meeste mensen op gezappt zijn. Helemaal niet gek als je ziet hoeveel supersterren er spelen. Het backcourt van de Mavericks met Doncic en Kyrie Irving en bij de Sixers en duo Harden en Embiid. Harden en Doncic beginnen de eerste 12 minuten van game erg sterk en scoren 16 en 17 punten in alleen de eerste quarter. Kyrie Irving laat in de eerste helft ook weer even zien waarom iedereen zo graag naar hem kijkt met fantastische dribbels en finishes. Dallas leidt 71-67 in de rust. In de derde quarter lopen de Mavericks uit naar maarliefst een 20 punten voorsprong. Dit ging gepaard met maarliefst 9 drie punters in de derde 12 minuten. De Sixers doen nog wel wat terug maar het is niet genoeg, de Mavericks winnen met 133-126. Kyrie en Luka nemen Dallas aan de hand door samen 82 punten te scoren!

De Pacers moeten proberen zonder hun ster Tyrese Haliburton, die geblesseerd is aan de kuit, de Spurs te verslaan. Gelukkig pakt Buddy Hield deze taak goed op en scoort 27 punten deze wedstrijd. Helaas mocht het niet genoeg zijn. De wedstrijd is nog close met een ruststand van 52-54 in het voordeel van de Pacers. De atletische Jeremy Sochan is cruciaal in het uitlopen van de Spurs in de tweede helft. De 19 jarige powerforward van de Spurs scoort maarliefst 22 punten en pakt 13 rebounds. Ééntje om in de gaten te houden voor de toekomst. De wedstrijd eindigt 110-99 in voordeel van de Spurs

Dan tenslotte speelde de Warriors tegen de Clippers. Veteraan en nog steeds superster Kawhi Leonard begint de game sterk en zet zijn goede trend van games in de afgelopen weken door. De Clippers spelen sterk en gaan met een buzzer beater van Kawhi met 45-56 de kleedkamer in voor de rust. Waarschijnlijk zag Jordan Poole bij het uitlopen van de kleedkamer een ‘baddy’ zitten, want hij besloot in het derde kwart fantastisch te spelen. Hij scoorde in alleen het derde kwart maar liefst 22 punten. Hierdoor liepen de Warriors in het derde kwart uit op een 15 punten voorsprong. De Warriors lopen uiteindelijk uit op 115-91 en winnen de wedstrijd. De Clippers zullen naar hun percentages van het veld gaan kijken, ze schoten over de hele wedstrijd 36% en maar 20.9% vanaf de driepuntlijn.