Volg onze socials

Wedstrijdverslagen

Miami Heat maakt een Comeback in Game 2 van de NBA Finales

"Credits: Michael Tipton via Flickr"

Het was gisterenavond weer raak, de Nuggets en Heat speelde game twee van de NBA finales. Na een overtuigende overwinning van de Nuggets, leek Miami weinig kans te gaan maken in deze series. Ook in onze analyse voor game twee voorspelde we wederom een overwinning voor Denver. Ook deze wedstrijd leek het er op dat de Nuggets er weer met de winst van door gingen. Miami wist daarentegen in de vierde kwart de wedstrijd compleet om te draaien en won met 111-108.

Gabe Vincent leidde de scorers voor de Heat met 23 punten, terwijl Jimmy Butler en Bam Adebayo elk 21 punten bijdroegen. Het was een zwaarbevochten overwinning voor Miami, dat zich moest zien te herstellen van een monsterachtige prestatie van Nikola Jokic, die 41 punten scoorde voor de Nuggets.

Naast Vincent had Max Strus een opvallende prestatie met 14 punten, en Duncan Robinson voegde 10 punten toe voor de Heat. Miami begon sterk en bouwde een aanzienlijke voorsprong op, maar bevond zich op een gegeven moment 15 punten achter voordat ze in het vierde kwart terugkwamen. Ze overtroffen Denver met 36-25 in de laatste kwart en werkten een achterstand van acht punten weg om de overwinning veilig te stellen.

Zelfs in de slotfase moest Miami diep graven om de Nuggets af te maken. Jokic’s ongelooflijke inspanning, bracht Denver op drie punten verschil. Maar de Nuggets kozen ervoor om niet te foulen tijdens de daaropvolgende aanval van Miami. Butler miste een driepunter en met een kans om gelijk te maken, miste Jamal Murray een driepunter tijdens de laatste seconde.

Heat-coach Erik Spoelstra prees Gabe Vincent voor zijn uitzonderlijke prestatie en benadrukte zijn impact, ondanks het feit dat hij niet werd gedraft. Spoelstra zei: “Hij is een speciale jongen. Echt waar.” Vincent heeft gedurende de hele playoffs van dit jaar uitstekend gepresteerd en zijn waarde op het grote podium bewezen.

Aan de kant van de Nuggets scoorde Murray 18 punten en gaf 10 assists, terwijl Aaron Gordon 12 punten toevoegde en Bruce Brown 11 punten scoorde. Jokic, die in Game 1 nog 14 assists had, had dit keer slechts vier assists.

Nuggets-coach Michael Malone toonde zijn teleurstelling over de prestaties van sommige spelers, met name hun gebrek aan inzet in de NBA-finale. “Dit is de NBA-finale en we hebben het over inzet”, zei Malone. “Dat baart me grote zorgen. Jullie dachten waarschijnlijk dat ik na Game 1 een of ander verhaal verzon toen ik zei dat we niet goed speelden, maar we speelden inderdaad niet goed. Dit is niet het voorseizoen of het reguliere seizoen; dit is de NBA-finale… Miami is hier gekomen en heeft ons overtroffen met hun werkethiek.”

Met de stand nu gelijk op 1-1 gaan de teams naar Miami voor Game 3, die gepland staat voor woensdag. Denver had tot nu toe een ongeslagen record van 11-0 wanneer ze een voorsprong van dubbele cijfers hadden in de playoffs.

Strus, die in Game 1 geen enkel schot raak had geschoten, maakte in het eerste kwart van Game 2 vier driepunters. Butler zorgde met een jumpshot met nog 4:56 te spelen in het openingskwart voor een voorsprong van 21-10 voor Miami, wat overeenkwam met de grootste voorsprong die een tegenstander tot nu toe in de playoffs in Denver had opgebouwd. Dit laat daarentegen ook zien dat de Nuggets tot nu toe ver uit de het beste team uit de playoffs is geweest. Ze hebben geen grote tegenslagen gehad en met de prestaties van Jokic lijken ze haast onverslaanbaar.

Maar de voorsprong van Miami verdween snel door een indrukwekkende driepuntsregen van de Nuggets. Denver scoorde in een periode van 70 seconden vier driepunters, meer punten dan Miami in negen minuten scoorde. Bruce Brown, Jeff Green, Jamal Murray en Aaron Gordon waren allemaal verantwoordelijk voor een driepunter tijdens die uitbarsting. Murray maakte vijf opeenvolgende punten om de serie af te sluiten, waardoor Denver met 44-32 leidde. Hoewel Miami de kloof wist te verkleinen tot 57-51 bij de rust, was het goede gevoel van de openingsminuten allang verdwenen.

Vanaf dat moment begon de strijd. Miami liet Denver niet ontsnappen en vond uiteindelijk een manier om de overwinning in het vierde kwart veilig te stellen. De komende wedstrijd is cruciaal, aangezien beide teams proberen de overhand te krijgen in Game 3 en de controle over de NBA-finale te nemen.

Zoals coach Malone al zei, de Nuggets speelden niet goed. Toch moest Miami alle zijlen hijsen om deze overwinning binnen te slepen. Dit laat wel zien dat er een verschil is in klasse tussen beide teams. Toch zijn dit de finales en kan er van alles gebeuren. Denver blijft de grote favoriet, alleen is er een kans dat ze zullen bezwijken onder de druk. Miami heeft daarentegen alleen maar weten te presteren onder dezelfde druk. Het blijft een groot raadsel hoe de finales zullen eindigen.